dostava maribor

Dostava Maribor: Kje naročiti hrano na dom v Mariboru?

Tokrat nas je zanimalo, iz kje se lahko naroči hrano na dom v štejerski prestolnici ter kakšna je ponudba gostincev. Prečesali smo menuje gostincev na portalu ehrana.si in našli zanimive ponudbe. Gostinska ponudba je zagotovo pestra, cene pa dostopne. Pa poglejmo.

Dostava Šiš

Kot pravijo, se pri Šišu trudijo, da so najboljši. Prijeten lokal, ki se nahaja na Lentu in ga zagotovo pozna vsak Mariborčan. V slabem vremenu je dobra novica predvsem ta, da vam svoje poznane specialitete pripeljejo tudi na dom. Njihove specialitete so zagotovo hamburgerji, ki si jih lahko privoščite v enojni, dvojni ali pa trojni obliki. Med burgerji nas je še posebej očaral kavboj z jajci. Omenjeni pogumnež postreže s kruhovo bombico, govejim burgerjem (200g ali pa dvojno ali trojno), cheddar sirom, slanino, paradižnikom, solato, belo čebulo, omako, jajce. Pregledali smo tudi pestro ponudbo sendvičev, med katerimi največ pozornosti sigurno spremlja šiševo batino. Legendarni mariborski sendvič, ki se bohoti z dvema s šunko in sirom polnjenima svinjskima zrezkoma, ovitima v slanino (400g). Zrezka pa sta se udomačila v odlični lepinji z zelenjavo in omakicami.

Cene jedi: Burgerji od 3.99€ za enojne do 8.99€ za trojne. Tortilje in sendviči od 3.99€ naprej. Krompirček od 1.99€.

Cena dostave: 1€

Naročilo lahko pri Šišu udobno oddaš le z nekaj kliki. Obišči ehrana.si in poglej menu.

 

dostava maribor

Kitajska restavracija Sonce

V samem centru Maribora se na Ključavničarski ulici 5 nahaja prijetna kitajska restavracija Sonce. Hrano strežejo tudi na vrtu. Vsem tistim, ki kitajsko hrano raje uživate v udobju naslonjača pa hitro in brezplačno dostavijo željeni obrok. Dostavo ponujajo tudi na študentske bone. Pogledali smo tudi njihov menu. Navdušila nas je seveda klasična kitajska hrana kot je kitajski chopsui in sladko kisla svinjina. Za ljubitelje pekoče hrane pa priporočamo piščanca ali govedino na sečuanski način. Sečuanska kuhinja izvira iz sečuanske kitajske province na jugozahodu Kitajske. Ta del Kitajske je znan predvsem po močnih in pikantnih okusih, ki so posledica uporabe veliko česna, čilija in sečuanskega popra. Med hišnimi specialitetami kitajska restavracija Sonce ponuja veliko jedi z zanimivim imenom, kot na primer mlada sreča, pijani raki in leteči zmaj s feniksom. Teh jedi si sicer nismo drznili poiskusiti. Če jih boste naročili, nam prosim sporočite kaj priporočate! 🙂

Cene jedi: Piščančji chopsui, sladko kisla svinjina od 6€, jedi na sečuanski način od 6.2€, hišne specialitete pa od 6.3€ naprej

Cena študentskega bona pri dostavi: 3.30€

Cena dostave: Brezplačna

Naročilo lahko pri kitajski restavraciji Sonce udobno oddaš le z nekaj kliki. Obišči ehrana.si in poglej menu.

dostava maribor sonce

 

Gril Ranca pod Pohorjem

Ko se iz Maribora peljemo proti Pohorju, na levi strani ceste opazimo lep kompleks s teraso. Gril Ranca pod Pohorjem popotnikom in počitka željnim ponuja sobe, lačne pa nasiti s svojo odlično ponudbo jedi z žara. Na menuju nam je najprej v oči padla ponudba specialitete hiš. Ta vam ponudi pleskavico ranca s pečeno papriko ali brez. Gril Ranca pod Pohorjem bo zadovoljil tudi vse ljubitelje čevapov, s kajmakom ali brez 🙂 Preprost, kratek menu in odlična hrana za vse ljubitelje žara.

Cene jedi: Hišne specialitete od 7€ dalje, čevapčiči v lepinji 5€ ali 6.8€ s kajmakom

Cena dostave: Brezplačna

Minimalno naročilo: 10€

Naročilo lahko pri Gril Ranca pod Pohorjem udobno oddaš le z nekaj kliki. Obišči ehrana.si in poglej menu.

cevapcici gril ranca pod pohorjem

Pizzeria Vivaldi 

Največja izbira pizz na dostavo v Mariboru! Navdušil vas bo meni pizz z delikatesnim , mletim mesom ali piščančjim mesom. Poleg tega so na izbiro tudi morske pizze ter pizze s sirom in rukolo. Nas je nadušila preprosta pizza z zanimivim imenom in sicer pizza topless 🙂 Na sebi nosi samo pelate, sir, šunko in origano, vendar je kljub malo sestavinam naravnost odlična. Če ste pristaš pekoče hrane…potem pa definitivno morate poiskusiti pekočo pizzo mexico! Ta se ponaša s pelati, mletim mesom, koruzo, mletim pekočim feferonom, nacho sirom in origanom. Hot!

Cene jedi: Pizze od 5.2€ naprej

Cena dostave: 1.4€

Naročilo lahko pri Pizzerii Vivaldi udobno oddaš le z nekaj kliki. Obišči ehrana.si in poglej menu.

Cantante cafe Tabor

Prva kubanska restavracija v Mariboru, ki je poskrbela da je tudi štajerska prestolnica dobila majhen pridih Kube. V Cantante cafe Tabor pravijo, da je kubanska kuhinja raznolika, a hkrati enostavna in preprosta. Je kuhinja, ki ni nikdar utrujala z merjenjem, tehtanjem, vrstnim redom ali časom priprave. Zato se ji moramo preprosto prepustiti! In smo se ji. Navdušile so nas njihove perutničke v BBQ omaki, hrustljave perutničke ter različne vrste quesadill. Vso hrano vam pripeljejo tudi na dom, kamor je možno naročiti tudi na študentske bone. Med kubansko izbiro jedi je tudi nekaj takih, ki so primerne za vegeterjance. Priporočamo: Burrito Cubano!

Cene jedi: Perutničke od 3.5€ naprej, quesadille po 5€

Cena študentskega bona pri dostavi: 3.47€

Cena dostave: 0.7€, za naročilo na študentske bone pa je brezplačna

Cena embalaže: 0.4€ na kos embalaže

Naročilo lahko pri Cantante cafe Tabor udobno oddaš le z nekaj kliki. Obišči ehrana.si in poglej menu.

cantante tabor quesadilla

 

 

Pa dober tek! 🙂