blogpost3

Dostava hrane v Novem mestu: Halo Alo

Nova misija ehrana.si

Poznate pizzerio Halo Alo? Odločili smo se, da naročanje hrane na dom preko spleta ne ponudimo le prebivalcem glavnega mesta ter ostalih večjih mest, pač pa razširimo enkratno storitev tudi v ostale slovenske večje in manjše kraje. Ozrli smo se proti Dolenjski in se vprašali: Kakšna sploh je dostava hrane Novo mesto? 

Na pot nam je tako prišel čudovit kraj, če smo natančni, sedmo največje mesto v Sloveniji. Dviga se sredi gričevnate pokrajine v zavoju reke Krke. Mesto z odlično hrano in prijaznimi ljudmi. Bili smo navdušeni, ko smo se sprehodili po starem mestnem jedru, ki leži na skalnatem, apnenčastem polotoku. Veliko restavracij, barov in prijeten utrip so besede, s katerimi bi opisali utrinke v centru Novega mesta.

Dostava hrane Novo mesto in prvo srečanje s pičiči: Halo Alo


Predvsem pa nas je pri potepanju po prestolnici Dolenjske zanimalo, kakšna je dostava hrane v Novem mestu, ali obstaja dovolj ponudbe ter katere jedi se največ naročajo kot dostava v Novem mestu. Presenetilo nas je, da je kljub majhni razdalji od doma, menu za dostavo hrane v Novem mestu vseeno drugačen od našega. Tako smo morali hitro osvojiti nam še nepoznan in nov pojem: Pičiči. Ne samo, da smo pojem nemudoma zasledili na menujih picerij in restavracij, temveč so nam tudi ljudje sami kar naprej razlagali o tej super hrani. Pravijo, da jo med vsemi jedmi najraje naročijo na dom v Novem mestu. In smo jo poiskusili. Super je. Preprosta in okusna jed, ravno prav sestavin, da te ne pusti ravnodušnega, čeprav je skromnejša od svoje starejše sestre pice. Po tej izkušnji smo se vsi strinjali, da je dostava hrane Novo mesto nedvomno bogatejša od naše ter bili nekoliko žalostni, da tega ne moremo naročiti tudi doma. Pa vendar.Halo Alo dostava hrane Novo mesto

Med picerijami, ki so najbolj popularne za dostavo v Novem mestu smo kmalu zasledili lokalno zvezdo, Halo Alo Pizza Novo mesto. Večina ljudi, s katerimi smo se pogovarjali, se je strinjalo, da ima Halo Alo najboljšo dostavo hrane v Novem mestu.To je bil zadosten razlog, da smo jih obiskali tudi mi. Navdušil nas je njihov menu, saj se prav za vsakega najde nekaj. Ena najpopularnejših jedi za dostavo hrane na dom je seveda pica, katero pri Halo Alo lahko dobiš v tisoč in eni izvedbi. Še posebej všeč (poleg pičičev, se razume) pa nam je tudi ponudba jedi na žlico. Jota, ričet, pasulj, segedin, golaž, sarma… Odlično! Ne samo, da je to odlična hrana za mrzle zimske dni, ampak tudi navdušujoče ogromna izbira, vse pa je sveže pripravljeno. Ravno nabor odličnih jedi na žlico na enem mestu je tudi naslednja stvar, s katero se dostava hrane Novo mesto lahko ponosno pobaha pred dostavami v marsikaterem drugem kraju v Sloveniji.

Za zaključek lahko povemo še tole: Če bi živeli v Novem mestu, je jasno, kaj bi počeli vsaj enkrat na teden. Sedli na kavč, prižgali televizijo in naročili dostavo hrane na dom. Ko bi pozvonilo na vratih, bi odprli pivo in veselo zagrizli – v pičiče. Pa dober tek! 🙂