Blog post Header 4

ehrana Live Maribor: Naroči iz svoje najljubše restavracije!

EHRANA LIVE MARIBOR:

KAJ JE EHRANA.SI?

ehrana.si je spletni portal, ki uporabnikom omogoča enostavno, hitro in pregledno naročilo hrane na dom. Na seznamu restavracij si lahko uporabnik ogleda vso ponudbo dostave hrane na enem mestu. Imamo tudi mobilno aplikacijo! Lahko se pohvalimo, da je naša aplikacija z oceno 4.9 najbolje ocenjena slovenska aplikacija. 

Jeseni 2017 smo pričeli tudi z dostavo iz restavracij, ki prej dostave niso ponujale. Namen storitve ehrana Live je uporabnikom ponudniti dostavo vrhunske hrane, ki je hkrati hitra in zanesljiva. Visok nivo uporabniške izkušnje dosegamo z lastno floto dostavljavcev na kolesih, možnostjo spletnih plačil ter sledenja naročilu “v živo” na zemljevidu. Jeseni 2019 smo se s storitvijo ehrana Live razširili tudi v Maribor. 

ehrana Live Maribor
k

EHRANA LIVE MARIBOR: PROJEKT EHRANA LIVE 

Projekt ehrana Live je zaživel z željo, da uporabnikom ponudimo dostavo iz njihovih najljubših restavracij. S tem namenom smo razvili algoritem za dostavo hrane na dom. Naš novi algoritem spremlja naročila iz različnih restavracij, nadzoruje promet, točno lokacijo voznikov ter predvideva morebitna nadaljnja naročila. Nato na podlagi zbranih informacij kar najbolj optimalno razporeja dostavljavce znotraj določenega območja. 

Maksimalen čas prevoza obroka od kuhinje do stranke v povprečju traja le 10 minut, kar pomeni, da ob dostavi hrana ostane topla in okusna. Hitro dostavo dosegamo z omejitvijo dostavnega območja na radij 2.5km okrog posamezne restavracije. ehrana Live je še posebej zanimiva zaposlenim v času kosil, ki s trenutno ponudbo dostave hrane niso zadovoljni oziroma se na dostavne čase ne morejo zanesti. 

Aplikacija uporabnikom omogoča tudi plačilo obroka kar prek spleta, tako da lahko ob dostavi hrano le prevzamejo. Prav tako lahko prek aplikacije na zemljevidu veš čas spremljajo točno lokacijo svojega obroka. 

Ker je ena od vizij našega podjetja tudi skrb za okolje, naši dostavljavci dostavljajo obroke kar na kolesih. Zelena dostava s kolesi namreč nima slabega vpliva na okolje, prav tako pa predstavlja najhitrejše prevozno sredstvo v Ljubljani, še posebej v času prometnih konic. Trenutno je storitev na voljo le v središču Ljubljane, kmalu pa jo bomo razširili na področje celotne prestolnice. 

Pod okriljem ehrana Live sodelujemo že z 70+ restavracijami v centru Ljubljane. Zaposlujemo že več kot 40 dostavljavcev, dostavljamo iz vseh restavracij McDonald’s ter Subway. Svoji floti smo priklopili 

V Mariboru smo s portalom ehrana.si kot posrednik prisotni že 8 let. Oktobra 2019 smo za začetek priklopili 12 novih restavracij, med drugim tudi McDonald’s Ptujska. Vse ehrana Live Maribor restavracije si lahko ogledate tu: ehrana.si/maribor 

ehrana Live Maribor

k

NAŠA ZGODBA

Pisalo se je leto 2011, ko smo se trije prijatelji, Borut, Jernej in Žiga odpravili na študijsko izmenjavo v Nemčijo. Že od malih nog nas je zanimala tehnologija ter možnosti, ki jih le ta ljudem prinaša, zato nas je v Nemčiji hitro navdušil sistem naročanja dostave hrane na dom preko spleta. Po telefonu smo se s takratnjim, še revnim znanjem nemščine, pač bolj malo zmenili. Po vrnitvi v Slovenijo smo tako zelo pogrešali online naročanje hrane na dom, da smo staknili glave skupaj in rodila se je ideja ehrana.si.

Na področju spletnega naročanja hrane smo pred sedmimi leti orali ledino, še vedno pa ostajamo vodilni ponudnik tovrstne storitve na trgu. Restavracije prek ehrana.si vsak dan prejmejo naročila s skupno več kot 6 000 obroki, število registriranih uporabnikov pa je že preraslo vrtoglavih 160 000. Na eni strani rast števila uporabnikov, na drugi pa tudi vse več ponudnikov pričata o koristnosti, če ne odličnosti naše storitve. V našo storitev je vključenih že več kot 200 zadovoljnih restavracij.