skisova

Škisova tržnica: Pridite nas pogledat!

Škisova tržnica: Kulinarični raj 2016

  1. maja se bomo že 19. leto zapored zbrali na največji enodnevni študentski prireditvi na prostem v Sloveniji. Škisova tržnica, reprezentativna prireditev Zveze ŠKIS, na kateri se v enem dnevu zberejo študentski klubi iz cele Slovenije, poleg pestrega dnevnega in večernega programa z najboljšimi domačimi in tujimi glasbenimi izvajalci predstavlja tudi pravi kulinarični raj.

Škisova tržnica

 

V sklopu dnevnega dogajanja, ki obiskovalcem ponuja sprostitev ob najrazličnejših športnih aktivnostih, uživanje v energijskem kotičku, najpogumnejšim pa skok z bungee jumpingom, se predstavi tudi 56 študentskih klubov, ki so s svojimi stojnicami glavna atrakcija Škisove tržnice. Klubi prihajajo iz vseh slovenskih regij in tako v enem dnevu slikovito uprizorijo »Slovenijo v malem«. Najraje se predstavijo prav s kulinaričnimi dobrotami, ki jih zaradi raznolikosti in pestre zgodovine naše države ni malo. Obiskovalec Škisove tržnice se lahko pogosti s prleško tünko, bogračem, kranjskimi klobasami, idrijskimi žlikrofi, belokranjsko pogačo ali pristnim kraškim pršutom. Predstavitve študentskih klubov bodo letos še bolj kot v prejšnjih letih temeljile ravno na kulinaričnih specialitetah, ki so jih klubi zbrali tudi na regijskih menijih. Z njimi bodo obiskovalcem olajšali izbiro, saj jim bodo že pred prireditvijo predstavili, s čim vse si bodo lahko postregli na letošnji Škisovi tržnici in na katerem regijskem otočku bodo našli svojo najljubšo jed.

Škisova tržnica bo torej poleg dnevnega programa, ki je namenjen druženju in povezovanju študentov iz cele Slovenije in tujine, ter pestrega glasbenega programa, v okviru katerega se bodo na dveh odrih zvrstila velika glasbena imena kot so Gramophondzie Live Experience, Big Foot Mama, Connect, Mike Candys, Vanillaz in mnogi drugi, poskrbela tudi za vaše brbončiče.

Poleg vsega omenjenega te bo na Škisovi tržnici letos pričakala tudi ekipa ehrane. Pridi pogledat, s čim te bomo tokrat razveseljevali! 🙂

Se vidimo 5. maja na Kardeljevi ploščadi na že tradicionalni Škisovi tržnici! Za  vsak slučaj seveda prinesite tudi dežnik! 😉