Print

Študentski Boni: Kaj Je Potrebno Urediti In Do Kdaj?

Da ne ostaneš lačen ne pozabi pravočasno urediti prve prijave ali podaljšanja študentskih bonov.

Kaj moraš urediti za podaljšanje bonov:

Najprej moraš biti vpisan/a na fakulteto za študijsko leto 2016/2017 in imeti potrdilo o vpisu ali veljavno študentsko izkaznico.

Potem se moraš za podaljšanje upravičenosti do subvencij za študentsko prehrano,  osebno zglasiti na katerikoli točki SŠP (ne glede na to, pod katero univerzo spada tvoja fakulteta), kamor prineseš:

  • potrdilo o vpisu za tekoče študijsko leto ali študentsko izkaznico (z veljavno nalepko in fotografijo za tekoče študijsko leto)
  • osebni dokument

Svojo aktivacijsko kodo (pri tem ni potrebna ponovna aktivacija osebnega profila) in elektronski naslov po ponovni registraciji v sistem vpišeš na strani Aktivacija računa, da boš lahko pregledal pretekle porabe in trenutno stanje prostih subvencij.

Falafel na studentske bone

Kaj moraš narediti, če se za študentske bone prijavljaš prvič:

  1. Najprej preko portala www.studentska-prehrana.si opraviš spletno prijavo (izbereš »Oddaj prijavo za prvi vpis tukaj«, vpišeš vse potrebne osebne podatke, prebereš splošne pogoje ter vse skupaj potrdiš s klikom na »Nadaljuj«).
  2. Zapišeš si številko prijavnice, ki se izpiše v zgornjem delu vpisnega obrazca in se z njo v roku 90 dni od izpolnitve prijavnice na spletu, OSEBNO zglasiš na najbližji točki SŠP. S seboj prineseš osebni dokument, dokazilo o statusu za tekoče študijsko leto (indeks ali originalno potrdilo o vpisu) in telefon.
  3. Registracijo v sistem subvencionirane prehrane lahko uredi samo referent na točki SŠP in ni možna preko interneta ali pošte.
  4. Z referentom na točki SŠP bosta nato preverila točnost vpisanih podatkov.
  5. Izbral boš sredstvo, s katerim se boš identificiral pri koriščenju subvencionirane prehrane, to je telefon (telefonska številka – brezplačno) ali sim kartica (brez kontaktna čip kartica – doplačilo 15 evrov).
  6. Na točki SŠP moraš pri podatkih obvezno vpisati tudi naslov svoje elektronske pošte, ker je ta hkrati tudi tvoje uporabniško ime za račun na spletni strani www.studentska-prehrana.si.
  7. Referent ti natisne aktivacijsko kodo za dostop do internetnega pregleda pretekle porabe in trenutnega stanja prostih subvencij prek spletne strani www.studentskaprehrana.si (izbereš aktivacijo računa – polje »račun aktivirate tukaj«)

Ko imaš študentske bone urejeno, se lahko mirno in veselo prehranjuješ v številnih restavracijah po celi Sloveniji. Seznam vseh ponudnikov prehrane si lahko pogledaš tukaj.

Če bi si na študentske bone rad/a naročil/a dostavo hrane na dom, lahko naročilo oddaš preko spleta na www.ehrana.si.

pizza

ehrana-blog-logo-3

Pa dober tek! 🙂