smoothie nama

Zdrava prehrana: 5 zdravih jedi, ki si jih lahko naročiš na dom ali v pisarno

Dostava hrane na dom nas ponavadi najprej spomne na manj zdrave jedi, pizze, burgerje in masten krompirček. Ker pa se bliža sezona bolj lahke hrane, smo želeli izvedeti, ali si na dom in v pisarno lahko naročimo tudi kaj zdravega. Seveda pod pogojem, da je prav tako okusno. V podrobnosti smo prečesali menije dostavljalcev hrane na dom v Ljubljani in našli kar nekaj dostavljelcev zdravih jedi.

Zdrava prehrana na dom – Priporočamo:

Dostava Nama Tok Tok – Lahek obrok

Veleblagovnica Nama je pred kratkim svojim strankam ponudila tudi dostavo zdrave hrane na dom. Kdor že zdaj malica v Nami ve, kako okusni in zdravi so njihovi obroki. Pri pregledu menija je našo pozornosti najprej pritegnila njihova dnevna ponudba, ki je zdrava, domiselna in zelo okusna. Ponudba se menja vsak teden. Iz dnevne ponudbe nas je najbolj navdušila prava jurčkova juha (končno juha, ki ni iz vrečke 🙂 ) ter zdrava malica v obliki ribjega fileja s kuskusom ali baby goveja jetrca s čebulico. Mmmm. Poleg zdrave tedenske ponudbe bo ljubitelje zdrave hrane (in napitkov) navdušila tudi imenitna ponudba smoothijev. Kaj praviš na zeleni smoothie z banano, kivijem, svežo špinačo in kokosovim mlekom?

nama smoothiji

Dostava Top Chef

Top Chef je znan po svojih noro dobrih burgerjih, vendar ponuja tudi zdravo različico dostave hrane na dom. To so seveda solate. Zakaj so nam všeč prav njihove solate? Ker jih lahko sestaviš čisto po svoji želji. Izbiraš lahko med klasičnimi sestavinami solat ter mesnimi sestavinami, kot so pečena slanina, pečen rostbeef ali piščanec. Prav pri mesu se pozna, da je Top Chef specialist za burgerje. Meso v solati je zelo kvalitetno in ima odličen okus. Porcija pa je kar zajetna 🙂  Za vse tiste, ki jim solata ne diši pa bi vseeno radi na dom ali v pisarno naročili nekaj (malo) bolj zdravega: Top Chef ponuja tudi zanimivo izbiro wrapov. Goveji wrap bo postregel s pečenim rostbeefom, korenjem, solato, čebulo in sirom. Barby wrap pa navduši z mozzarela palčkami.

top chef solata

Dostava Maharaja – Indijske Pizze

Restavracija Maharaja je pred kratkim na meni uvrstila nekaj povsem novega, v Sloveniji še nepoznanega. Indijske pizze so narejene po načelih ayurvede, starodavnega indijskega znanja. Pri Maharaji uporabljajo le najbolj kvalitetne sestavine za pizze, kar se seveda pozna tudi pri okusu. Na voljo je pisana izbira pizz, med katerimi so vegeterjanske, mesne in morske. Stavimo, da na krožniku še nikoli nisi imel/a zelene pizze! Palak Paneer Pizza ti bo postregla s pelati, sirom, indijskim sirom paneer ter zeleno špinačno omako. Enako pizzo lahko dobiš tudi v oranži različici, kjer se špinača zamenja z mangom. Vegeterjanska pizza na sebi nosi zalogaj zdravja, saj na njej kraljujejo mešano sadje, orehi, korenje, zelena paprika in čebula. Če se ti kakšna kombinacija sestavin zdi preveč eksotična pa seveda lahko zamenjaš sestavine. Mi smo navdušeni, da nam po eksotiko ni več treba v Indijo! 🙂

Maharaja indijska pizza s špinačo

Dostava Sushi&Wok

Dostava Sushi&Wok poleg kitajske hrane ponuja tudi bogat izbor sushija, makija in tamakija. Lahka in okusna hrana, primerna za toplejše pomladanske dni. Njihov sushi ne bo opustošil denarnice, na dom pa bo dostavljen hitro. Sushi je tudi odlična malica, ki si jo lahko naročimo v pisarno. Da pa ne bo letel po tleh, ne pozabi zvaditi uporabe palčk 🙂 Ljubitelji tajskih okusov si pri dostavi Sushi&Wok lahko naročimo tudi Tom Yum. Znamenita tajska juha je skuhana z rakci in je prijetnega pinkantnega sladko-kislega okusa. Po tradiciji se ta juha na Tajskem uporablja tudi proti prehladu.

sushi

Dostava Metropolis

Nov ponudnik dostave v Ljubljani se od ostalih razlikuje po tem, da vam na dom dostavi jedi direktno izpod rok ruskega kuharja. Pohvali se lahko s pestro izbiro dnevnih malic, med katerimi se dnevno nahaja tudi vegi izbira. Pri kuhanju ne uporabljajo friteze, zato so njihove jedi lažje za želodec. Veganska izbira je možna tudi pri picah. Pizza marinara postreže s svežo spomladansko kombinacijo. Za lahek obrok pa na dom pripeljejo tudi odlične solatne krožnike. Če si piknik razpoložen/a in si njihovo malico zaželiš pojesti kar v parku: problema ne bo, saj zraven dostavijo tudi pribor 🙂

 

Ko si naslednjiš zaželiš malo bolj zdrave prehrane na svojem pragu torej veš kje iskati 🙂 Pa dober tek!